U mnie też obydwie, czyli raczej tak ma być
Pytanie do Małopolan(w szczególności Krakusów) ale nie tylko
Zwiń
X
-
Pytanie do Małopolan(w szczególności Krakusów) ale nie tylko
Witam
Wybieram się na łikend troszkę pohasać po górach (o ile pogoda mi tego pomysłu nie wyperswaduje) ale do rzeczy
będę jechał 7 a moje pytanie brzmi : czy opłacalne jest omijanie Krakowa obwodnicą , czy może lepiej przez samo miasto się przebić. planowany przelot to czwartek lub piątek w godz. 19- 21??
pozdro
-
-
zpluta, o tej godzinie przejazd przez Kraków jest luźny. A dobicie się do obwodnicy od "7" też zajmuje dużo czasu. Dodatkowo jeszcze dochodzi przejazd przez remontowane rondo Katyńskie, ale przejazd w kierunku obwodnicy na tym rondzie się mniej korkuje niż w drugą stronę.
Odradzam jazdę na obwodnicę w tych godzinach, będzie dalej i dłużej.
[ Dodano: Sro 28 Lip, 10 09:25 ]
zpluta, kolega pascal, będzie jechał "7" od strony Kielc!!!!Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Cześć,
jeśli w piątek będziesz jechał, to im później tym lepiej. Skoro jedziesz od "7", to rzeczywiście nieciekawie przebijać się do obwodnicy. Zwłaszcza, że Rondo Ofiar Katynia w remoncie i tam możesz sporo postać.
Zwróć też uwagę na remont trasy w Libertowie - zwężka i duże korki z obu stron. Tu też można niestety stracić kilka minut...
powodzenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalno ten Libertów no to chyba mus.. nie mam pomysłu na niego
Z tego co ostatnio widziałem to na wylocie z Krakowa tworzą się zaj... korki zarówno na Zakopiance jak i na wlocie do niej z obwodnicy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotras74Zamieszczone przez pascalno ten Libertów no to chyba mus.. nie mam pomysłu na niego
Z tego co ostatnio widziałem to na wylocie z Krakowa tworzą się zaj... korki zarówno na Zakopiance jak i na wlocie do niej z obwodnicy
Jeśli jedziesz od strony Kielc to nie pakuj się w obwodnicę- bedziesz stał w mega korku na opolskiej koło Ikei, a potem w drugim przy wspomnianym zjeździe z obwodnicy przed LibertowemGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotras74Z tego co ostatnio widziałem to na wylocie z Krakowa tworzą się zaj... korki zarówno na Zakopiance jak i na wlocie do niej z obwodnicy
Nie ma sensu pchać się na obwodnicę i Rondo Ofiar Katynia, między ok 20-21 przejazd alejami w czwartek pójdzie szybko, jakkolwiek byś później nie pojechał od matecznego. Jeśli Ci nie robi różnicy to jedź tak, żebyś przed 20 nie był w Kraku, później o tej porze droga do zakopca w czwartek pójdzie płynnie.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Garret, właśnie śledzę to na mapie.Faktycznie fajna alternatywa.
jeszcze raz wszystkim dziękuje za odpowiedzi, ale ta pogoda pier....nie napawa optymizmem , a z tego co widzę w tv to w Krk zostało ogłoszone pogotowie przeciwpowodziowe a i w Tatrach bardzo nie ciekawie.Cóż zobaczymy co będzie jutro
pozdro
Komentarz
-
-
za Onet.pl
Jak poinformował dyżurny Wysokogórskiego Obserwatorium Meteorologicznego na Kasprowym Wierchu, w ciągu doby na szczycie spadło 60 litrów wody na metr kwadratowy.
W Tatrach warunki turystyczne są bardzo trudne. Szlaki są mokre, miejscami błotniste, a wezbrane potoki na niektórych odcinkach wystąpiły z koryt i zalewają górskie trakty. W Tatrach jest bardzo zimno i wieje silny wiatr. Na Kasprowym Wierchu rano było zaledwie 2 stopnie Celsjusza i wiał silny, północny wiatr. Na szczycie Łomnicy (2634 m n.p.m.) w słowackich Tatrach pada śnieg.
Jak poinformowało Biuro Prasowe Wojewody Małopolskiego, stan alarmowy o 28 cm przekroczony jest w rzece Czarny Dunajec w Nowym Targu.
Stany ostrzegawcze przekroczone są w ośmiu miejscach na Podhalu, m.in. w rzece Cicha Woda w Zakopanem - o 11 cm, w rzece Lepietnica w Ludźmierzu - o 61 cm i w rzece Dunajec w Nowym Targu o 59 cm.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalno niestety, sprawdziłem prognozy i wyjazd trza teraz odpuścić, ale wszelkie wskazówki bardzo cenne i pewnie przydadzą się w przyszłym tygodniusuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida turystycznie - Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem pierwszego dnia, drugiego Orla Perć od Zawratu do Koziej Przełeczy ( albo jeszcze ze Świnicą) a wspinaczkowo to może następnym razem - do Bolechowic czy jakoś tak.. tylko problem jest taki, że ja dopiero zacząłem się wspinać i się uczę na panelu. ale kumpel z którym to robię bez przerwy mi gada o tych skałach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalpiramida turystycznie - Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem pierwszego dnia, drugiego Orla Perć od Zawratu do Koziej Przełeczy ( albo jeszcze ze Świnicą) a wspinaczkowo to może następnym razem - do Bolechowic czy jakoś tak.. tylko problem jest taki, że ja dopiero zacząłem się wspinać i się uczę na panelu. ale kumpel z którym to robię bez przerwy mi gada o tych skałachsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
wyszukałem i jest temat mi potrzebny ! Więc OCP Kraków niech się wypowie . Więc w piątek będę wlatywał do krk jakoś 14-15 i dalej do zakopanego więc prosił bym o podanie jakieś sensownej drogi bo wiem że są dwie opcje obwodnica, miasto ? i jeszcze napiszcie jak z korkami w samym krk i dalej na słynnej zakopiance ?
Komentarz
-
Komentarz